нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Издирването на заподозрения за убийството на жена в Костенец продължава трети ден

Издирваният Стоян Шишков е въоръжен и опасен. Снимка: МВР

От петък Костенец е под полицейска блокада, а издирването на 43-годишния Стоян Георгиев Зайков във връзка с разследване на убийството на жена продължава трети ден. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Стоян Зайков от гр. Костенец е основният заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова. Двамата са живеели заедно и имат дете, но по сведения на техни близки са се разделили преди няколко месеца. Сестрата на Милена свидетелства, че жертвата споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него, често откривала и следи от присъствието в дома си. Жалби в полицията обаче не са били подавани.

Милена Шишкова е била пребита, а след това смъртоносно простреляна. Открита е с вързани ръце от сина си, майка й и сестра й. Предишната вечер Стоян казал на 14-годишния си син, че излиза за малко и повече не се върнал. На следващия ден момчето позвънило на майка си и след като не успяло да се свърже с нея, тръгнало към дома й. Мъртвата жена е открита в локва кръв, на метри от дома й. 

Стоян Зайков е криминално проявен, лежал е в затвора за кражби и увреждане на чужда собственост. "Няма дом, в който да не е влизал и да не го е обирал", разказа пред bTV жител от Костенец. Зайков имал три автомобила и два мотора, твърдят други местни жители. Вероятната причина за убийството е ревност. Полицията планира днес в издирването да бъдат включени и хеликоптери. Стоян е въоръжен и опасен, от МВР призовават всеки, който има информация за него да подаде сигнал в най-близкото полицейско управление при гарантирана анонимност.

още от България