нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кубрат Пулев: До вторник ще дам отговор дали влизам в политиката

Getty Images

Кубрат Пулев заяви, че до вторник ще вземе решение дали да влезе в политиката и да приеме предложението на председателя на партия КОД Петър Москов.

Двамата се срещнаха днес, като Москов е предложил на Кубрат Пулев да бъде лицето на партията за следващите избори. 

„За това кратко време аз наистина трябва да помисля, защото това е много сериозно решение за мене лично. Аз съм човек, който винаги ще се допита до специалисти във всяка една сфера и смятам, че това е правилно и че трябва специалисти да управляват и да решават, а не шуробаджанащина, наши, ваши, познати, приятели и така нататък. Това е моят стил на работа, екипна работа, която да е полезна за обществото“.

Пулев подчерта, че никога не би предал българите и посочи, че според него би могъл да е полезен в много области. „Аз съм човек, който няма да предаде 5 души дори, а какво да говорим за 5 милиона. Не съм човек, който може да бъде манипулиран или да се продаде", твърди боксьорът.

Лидерът на КОД д-р Петър Москов посочи, че разговорът, който е водил с Пулев, е бил много съдържателен. „Видях човек с абсолютна готовност, човек с ясни публични позиции. Това, което казах на Кубрат след разговора ни е, че, неговото влизане в политиката трябва да носи неговите ценности: почтеността и честността му. Нашето предложение към г-н Пулев е той да бъде представляващият, лицето, гарантът, водачът на това обединение, защото той е човек, който е доказал, че може да гарантира с името, честността и действията си“, допълни той.

още от България