нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

МВР засякло готвени провокации в Деня на отворени врати в държавните институции

Снимка: Дияна Георгиева/Мениджър нюз

МВР е предупредило НСО да засили охраната на сградата на президентството утре, когато е обявен Ден на отворени врати на почти всички големи институции, съобщи в. "24 часа". 

Според достоверен източник във вътрешното министерство, били получени сигнали, че е възможно хора с оръжие да влязат заедно с гражданите, пожелали да разгледат президентската институция. Твърди се, че са били засечени разговори на провокатори. 

За утре е насрочен, организиран от месеци във фейсбук протест на българи от чужбина. Вчера организаторите от фейсбук група под името "Против геноцида на Борисов и всички останали управляващи партии" огласиха и целите на стагяния от тях протест на пресконференция. Те се обявиха за сваляне на правителството, но без предизвикване на предсрочни избори и разпускане на сегашния парламента. Един от главните организатори, Емил Русинов, живеещ в Лондон призова да се състави преходно правителство за 9 месеца и да се свика Велико народно събрание. 

Не е ясно дали засечените разговори са на хора, които организират утрешния протест или на друга група.  Според в. "24 часа" източници в МВР допускат и участие на групи, включващи русофилски организации. 

От НСО отрекоха появилите се информации. Няма такова нещо, ние сме в непрекъснат контакт в МВР и другите служби от сектор "Сигурност" са отговорили от службата на въпрос на "24 часа" получавали ли са сигнал от МВР. От Вътрешното министерство засега няма официален коментар.

още от България