Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Повдигат обвинения на бивш легионер за убийството на фелдшер в село Орешник

Снимка: Shutterstock

Бившият военен от френския чуждестранен легион Иван Пачелиев ще бъде обвинен за убийството на медицински специалист, при и по повод изпълнение на служебните му задължения. Това обясни в ефира на NOVA окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Пачелиев е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа.

След продължила няколко часа операция, спецслужбите задържаха вчера бившия легионер, който се е предал сам след преговори с психолози. През февруари миналата година Пачелиев се барикадира в дома си и стреля срещу полицаи, опитали да му връчат призовка. Тогава той бе освободен от съда, след като се установи, че има психиатрчино заболяване.

 „Голяма част от ситуацията вече е изяснена, установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението. Лицето не съдейства за решаване на ситуацията. Продължаваме да работим”, заяви пред NOVA старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково.

Окръжният прокурор обясни, че по това  обвинение, което ще му бъде повдигнато, Иван Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.

още от България