Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Празничното пътуване във влаковете ще бъде само с резервация

100

Снимка: Дияна Георгиева, Мениджър Нюз

В празничните дни в бъдеще хората ще могат да пътуват в БДЖ по най-натоварените направления само след предварителна резервация на място. Пътниците без резервация ще бъдат връщани. Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров.

"Извинявам се на всички пътници, които са били поставени в лоши условия, но по време на празниците пътуват много повече хора, отколкото обикновено, и невинаги можем да се справим с тези ситуации. Затова сега предприемаме няколко краткосрочни мерки и едно дългосрочно решение – закупуването на нови композиции", каза Владимиров по повод кошмарното пътуване по великденските празници.

По думите му генералният проблем е, че в дружеството седем години текат тежки реформи и от него са излезли 640 млн. лв. за погасяване на задължения и други плащания, а не за инвестиции. "В момента не разполагаме с достатъчно вагони, за да можем да добавим по време на всички празници, добавяме това, което е възможно. Но твърде често сме изненадани от това как хората изведнъж решават да пътуват и не можем да предвидим такова нещо. Има много хора, които идват в последния момент на гарите, те не са направили резервации, нямат предварително закупени билети, но желаят да пътуват", обясни Владимиров. 

Продажбата на билети с предварително запазено място за Гергьовден започва на 23 април, заедно с разяснителна кампания, каза той. Резервацията трябва да се направи предварително на място. Разработва се билетоиздаващата система и в момента се внедрява по доста гари, когато бъде завършена, всичко ще може да се прави онлайн.

още от Туризъм