нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Пътна полиция“ глоби над 43 хил. шофьори от началото на акция „Зима“

При смяната на гумите важно е и къде изхвърляме старите. За обособяване на нерегламентирани места за опасни отпадъци местните власти подлежат на санкция. Глобата е в размер от 3000 до 10 000 лева. Гражданите, които изхвърлят старите си автомобилни гуми на непозволени места, пък подлежат на глоба в размер на между 300 и 1000 лева. Нерегламентираното изгаряне пък може да ни струва от 2000 до 5000 лева.   Снимка: Shutterstock

Подготвихте ли автомобила си за студените и снежни дни? Ако не сте, „Пътна полиция“, крайно време е да го направите, тъй като проверките вече стартираха, а органите на реда са категорични – компромиси няма да се правят.

Т.нар. акция „Зима“ стартира в началото на ноември и досега са глобени над 43 хил. шофьори, съобщава Nova.bg. В първите две седмици от акцията акцентът бе насочен към превенцията на произшествия и предоставяне на практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия.

От 15 ноември „Пътна полиция“ вече глобява с 50 лв. водачите, чиито гуми са с грайфер под 4 мм.  Толкова е и глобата за неизправни фарове и габарити, докато при нередности със спирачните системи санкциите достигат до 500 лв.

Проверките ще продължат до края на месеца, а зимните правила важат до 1 март.

още от България