Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Решетников казва сбогом

Леонид Решетников. Снимка: Фейсбук

Руският генерал от КГБ и бивш резидент в България, чието име от дни се спряга в разразилия се шпионски скандал у нас, Леонид Решетников днес отправи прочуствено прощално послание към България във Фейсбук по повод наложената му 10-годишната забрана за влизане в страната

Ето какво написа той:

" Сбогом, България!

10 години забрана за влизана - това е много, вероятно няма да доживея. Не съжалявам за нищо. Десетилетията, свързани с България, бяха щастливи в моя живот. Прекрасен по своята същност народ, удивителна история, великолепна природа, свещен български език. Който не знае това, е изгубил много.

В моя дом често звучеше българската реч, български песни, на масата е имало баница и гювеч. Цялото ми голямо семейство станаха българофили: и дъщерите ми, и зетьовете ми, и внуците - всичките 11 души, не, 10. Малкият Миша още не е българофил. Може и да стане, въпреки че днес започвам да се съмнявам.

Да забраниш на 10 обичащи България хора да влизат в страната - а никой от тях няма да тръгне без мен - това могат да направят само врагове на България. Хората с български имена, които правят официални изявления по повод русофилите и мен самия, са просто марионетки на сегашните господари на българската държава.

Благодаря Ви, скъпи български приятели за подкрепата, помагайте на Николай Малинов. Той е истински български патриот и ние всички много го обичаме. Пожелавам ви всичко най-добро и сили за възраждане на онази България, която изгубихте."

Подкрепа за Николай Малинов изразява и дъщерята на ген. Решетников, Елена. На страницата му във Фейсбук тя жали за "хората, които съзнателно лишават себе си от настоящи, искрени, предани, проверени от десетилетия приятели. Изглежда, Господ е лишил от разум тези хора!". След това иносказателно говори за "лъва, който гледал към Русия, но сега е отвърнал поглед...не иска да помни своята история, но се самозалъгва и аз знам, че това не може да продължи дълго".

още от България
19
Неделя
Януари