Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шефът на ДАНС и вътрешният министър привикани в парламента да докладват за шпионския скандал

Снимка: Мениджър Нюз

Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал "русофилите". Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов от парламентарната трибуна. Заедно с шефа на ДАНС Димитър Георгиев той бе привикан извънредно в парламента, за да запознаят депутатите с подробности по случая.

Те бяха извикани по искане на ГЕРБ, отправено от парламентарната трибуна от председателя на парламентарната група на управляващата партия Даниела Дариткова.

В отговор от БСП поискаха в парламента да дойте и премиерът, и ако трябва, изслушванията да се проведат на закрито заседание. Премиерът е уведомен, но не може да дойде поради предварително поети ангажименти, обясни парламентарната шефка Цвета Караянчева.

Искането за засекретяване на днешния ден в пленарна зала бе отхвърлено от мнозинството.

"В МВР на 9 септември 2019 г. е постъпило постановление от Специализираната прокуратура за оказване в рамките на компетентността на МВР съдействие при провеждане на действие по разследване от служители на СДВР по досъдебно производство", обясни Маринов. Министърът посочи още, че в изпълнение на същото служетилите на СДВР са оказали такова съдействие на Специализираната прокуратура, като са проведени различни по вид действия по разследването, огледи, претърсвания, изземвания, лични обиски и други действия по разследването на територията на град Перник, град София и Брезник.

В резултат на тези действия със заповед за задържане съгласно Закона за МВР до 24 часа са задаръжани 8 лица, които са предадени на следствените органи в рамките на изпълнение на постановлението. В рамките на срока на задържането въпросните лица са конвоирани до сградата на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължаване на процесуалните действия с тях. По отношение на конкретика по разследването, за съжаление не мога да дам повече информация", допълни още министърът.

 

Очаквайте подробности!

още от България
29
Сряда
Януари