нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Скоро ще има още една връзка между България и Гърция, обяви премиерът

Скоро още една връзка между България и Гърция ще бъде изградена. Това е дългоочакваният ГКПП „Рудозем-Ксанти“, съобщи премиерът Бойко Борисов във видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя във Фейсбук.

Той поясни, че проектът ще бъде готов през февруари.

„Това е огромен строеж. Това е проект за 80 млн. лв. Много искаха в Смолянския регион да има пункт. Дадохме пари. Парите на данъкопладците за първи път отиват в регионите на Северозападна България и Родопите. От наша страна ще има две ленти. Ще има и пункт за щателно претърсване. Това е огромен обект. Трябва да се използва хубавото време, за да се излезе от калта, а после на сградите времето няма да им пречи“, заяви Борисов, който инспектира строителните дейности на новия граничен пункт заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той обясни, че за да се облекчи трафикът ще се направи  трета лента на пътя от Асеновград към Пампорово.

„Не е евтино - около 70 млн. ще струва, но след като този огромен пункт тръгне, ще се облекчат ТИР-овете, трафикът и туристите. Февруари месец трябва да е готово“, добави премиерът.

По думите му този проект е нещо добро както за бизнеса, така и за туризма и добросъседството.

„ДПС също трябва да черпят за този път. В парламента така ни нападат, но ще го ползват всички. Трябва да направим и водоем. Има такава красота и насред красотата – път. Харесва ми! Тук ще има и работни места – граничари, митничари, ресторантчета“, каза още Борисов.

 

 

още от България