Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

След бурния вятър днес, утре рязко застудява

100

Дърво падна в столичния парк "Заимов" от силния вятър днес следобед, съобщиха читатели на Дарик нюз. Няма данни за пострадали. Дървото е рухнало върху паркиран автомобил и е счупило предното му стъкло. 
Днес за София е в сила жълт код за бурен вятър. Според синоптиците поривите са със скорост 15-24 м/с.

От Столичната община съобщиха, че екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са реагирали на два сигнала за паднали клони и дървета. Четири екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са на терен. 

Градската управа напомни хората да бъдат внимателни при придвижването си на открито и особено в паркове и лесопаркове, както и да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища и от търговски обекти.

Съветът към строителите е да проверят състоянието на строителните оградите, крановете, скелета и да ги обезопасят. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си, съветват от Столична община.

От утре ще е студено. През нощта започва рязка промяна във времето. 
Очаква се понижение на температурите с десетина градуса, както и валежи - от дъжд, а по високите места и от сняг. 

По разпореждане на пътната агенция всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми са в готовност. 

АПИ призова шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание според указанията на "Пътна полиция".

още от България