Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Заловиха избягалия от пловдивския затвор

100

Снимка: Мениджър Нюз

Откриха избягалия от Пловдивския затвор Георги Танчев, който преди две седмици не се е прибра в затвора след работа на външен обект. 

Танчев е бил задържан около обяд днес при акция на пловдивската полиция. Това съобщи за Дарик районният прокурор на града Атанас Илиев.

Мъжът е пребивавал в апартамент на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив, ползван от негов познат, който е криминално проявен.

Илиев заяви, че от тук нататък Танчев ще излежи наложената му присъда при строг режим."Мъжът е изразил съжаление от постъпката си, споделил че има намерение да се завърне, но очевидно до момента на задържането му това не се е случило", каза още районният прокурор.

На 10 април Танчев, който е осъден на една година лишаване от свобода за притежание на наркотици при първоначален общ режим, е напуснал мандрата в пловдивския квартал "Прослав", където работил, и не се е прибрал в общежитието от открит тип към затвора, където изтърпявал наказанието си.

Преди това мъжът е бил осъждан преди многократно за престъпления против собствеността и притежаване на наркотични вещества.

Заради бягството му го грози лишаване от свобода от една до три години. Предстои Районната прокуратура в Пловдив да му повдигне обвинение.

още от България
18
Петък
Януари