Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

21 потвърдени случаи на коронавирус у нас днес. 8 са оздравели

21 са потвърдените случаи на заразени с коронавирус у нас днес, с което общият брой на установените става 264. В два нови града има регистрирани първи случаи - по 1 пациент в Кърджали и в Хасково. От днешните случаи, 14 са в София, в Смолян – двама, в Плевен – един, във Велико Търново и Варна – по един. Работи се по още проби, така че до утре може да има корекции в бройката, предупреждават от Националния оперативен щаб.

Общо осем души са били изписани от лечебните заведения като оздравели от коронавируса. Утре ще бъде изписан още един човек, с което бройката ще нарасне до 9 оздравели.

„Има двама военнослужещи, които са с положителни проби. Единият е старши лейтенант от Косово, заедно с офицер оттам. Двамата са близко контактни, без клинични оплаквания, но с положителна проба. Те ще бъдат настанени във ВМА. Има и един военнослужещ в Румъния, който е на мисия там. Той е настанен в Инфекциозна болница в Букурещ“, обясни ген. Мутафчийски.

Разшири се броят на болниците в София с настанени пациенти с коронавирус. Такива има във ВМА, Пета градска – пет случая, в „Пирогов“ има още един интубиран, „Света Анна“ – двама възрастни пациенти, и Инфекциозна болница – мъж на 33 години.  

още от COVID-19