Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Цунами" от тежко болни връхлита лондонските болници

Държавните болници в Лондон се "задъхват". Снимка: Guliver/ Gettw Images 

Държавните болници в Лондон са изправени през "постоянно цунами" от тежко болни, заразени с новия коронавирус, като в същото време има и допълнително усложняващо ситуацията обстоятелство - "безпрецедентен дял" болни и от обгрижващия персонал. Това заяви днес в предаване на радио Би Би Си Крис Хопсън, служител на британската здравна система, съобщава БТА.
След като увеличиха значително през последните седмици капацитета си за приемане на болни, изискващи интензивно лечение, болниците в британската столица са принудени да поемат експлозивно нарастващи пациенти в тежко състояние, каза той.
Напрежението се засилва и поради факта, че процентът на обгрижващия персонал, отсъстващ поради заболявания, е "30, 40, а на места дори 50 на сто", което е "безпрецедентно", заяви Хопсън.
По последни данни от вчера насам новият вирус е взел 463 жертви в Обединеното кралство, а заразените там са общо 9529.
С рязкото влошаване на ситуацията през последните дни правителството нареди хората да си останат вкъщи и да спрат да пътуват и освен това обяви, че идната седмица ще открие временна болница с 4000 места в лондонски конферентен център, отбелязва АФП.

още от COVID-19