нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Германският външен министър предложи ваксинираните да се ползват с привилегии

Снимка: Shutterstock

Гражданите, които са се ваксинирали срещу коронавирус и са изработили имунитет, трябва имат възможност да се върнат към обществения живот". Това заявява германският външен министър Хайко Маас в интервю за "Билд ам зонтаг", цитирано от ТАСС.

"Мисля, че хората, които са ваксинирани, трябва да имат възможност отново да упражняват основните си права", казва Маас. По думите му, те няма да се разболеят и няма да трябва да бъдат настанявани в интензивни отделения или да бъдат включвани към апарати за вентилация на белите дробове. А ако в ресторантите влизат само ваксинирани лица, те няма да си вредят взаимно, отбелязва министърът.

Маас много рядко се изказва по вътрешнополитически въпроси. Той е първият министър от правителството на канцлера Ангела Меркел, предложил да се дадат привилегии на ваксинираните. Тази идея не се ползва с популярност в Германия, отбеляза ТАСС.

Досега в страната са ваксинирани над един милион души, или малко повече от 1 процент от населението. Първи бяха имунизирани обитателите на домовете за възрастнии медиците.

От 16 декември в Германия е в сила строга карантина, затворени са почти всички магазини освен магазините за хранителни стоки.

още от COVID-19