Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Растат заразените в страната с най-дълга карантина

Guliver/ Getty Images

Индия е страната с най-дълго продължаващи мерки за социално дистанциране в света, въведени още на 24 март, но въпреки това вече е сред десетте най-тежко засегнати от пандемията от новия коронавирус държави, предаде Ройтерс.
Днес страната изпревари по брой случаи Иран - доскоро най-пострадалата страна в Близкия изток. На фона на ускорението на разпространението на заразата в Индия, днес вътрешните въздушни връзки бяха възобновени и някои търговски обекти отвориха.
Индийските власти съобщиха днес за 6977 нови заразени. С това общият брой на потвърдените случаи в страната достигна 138 845. Данни за починали не бяха обявени, с което официалната статистика за жертви на коронавируса остава непроменена - 4024 души, пише БТА.
Внезапното обявяване на карантина в страната на 24 март принуди милиони работници мигранти в големите градове да поемат пеша към родните си места, често на повече от 1000 километра.
Бедните, гъстонаселени градски райони, където живеят много от тези работници, са едни от основните огнища на заразата в Индия.

още от COVID-19