нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Русия на път да регистрира трета ваксина срещу Covid-19

Снимка: Getty Images

В руското министерство на здравеопазването са постъпили документи за регистрация на трета ваксина срещу Covid-19, съобщиха от ведомството. Очаква се препаратът да бъде регистриран на 16 февруари, предава БНР. 

Ваксината е създадена във Федералния център за изследване и разработка на имунобиологични препарати на Руската академия на науките „Михаил Чумаков“.

"С появата на новия препарат в Русия ще има три ваксини, създадени по три различни технологии", заяви министърът на здравеопазването Михаил Мурашко. По думите му това ще бъде сериозен принос за победата над коронавирусната пандемия.

Първата руска ваксина срещу Covid-19 „Спутник V“ беше създадена в Националния център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ и регистрирана през август миналата година. През октомври регистрация получи и ваксината „ЕпиВакКорона“ на Новосибирския център по вирусология и биотехнология „Вектор“, за която вчера излязоха резултати от първите две клинични фази на изпитване, че постига 100% имунологична ефективност. 

още от COVID-19