Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Строги правила за влизане в Гърция от 1-ви юли

Shutterstock

Почиващите това лято в Гърция чужденци ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка, информира НОВА ТВ, цитирайки електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini. Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на коронавируса с оглед на факта, че от 01.07.20 г. в страната ще заработят всички международни летища, поясниха от Службата за гражданска авиация (CAA).

Формулярът за определяне на местоположението на туристите трябва да бъде попълнен онлайн най-малко 48 часа преди влизането на чужденците в страната. Той включва информация като продължителност на предишен престой в други страни.

За всички пътуващи, които пристигат в Гърция, се въвеждат правила. Пристигащи по въздух: Пристигане в зона "Пристигащи"; Прехвърлете се в района, където се намират проверяващите, и им покажете уникалния QR код, който всеки пътуващ трябва да има на мобилния си телефон, или да е отпечатан на хартия.

В зависимост от Вашия QR код, ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.

Пристигащи по вода: Пристигане на терминала; Ако имате кола, ще бъдете насочен към специално място; В зависимост от Вашия QR код, ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес. Пристигащи по сухопътна граница: Пристигане в зоната за проверка; Задължително представяне на попълнената форма, както и Вашия QR код; В зависимост от Вашия код, ще Ви бъде позволено да продължите или ще бъдете насочен към място за тест. Ако всичко е наред, ще Ви бъдат дадени инструкции за реакция при поява на симптоми на COVID-19, докато се намирате на територията на страната. Ако развиете такива, сте длъжни веднага да сигнализирате на гръцката Здравна инспекция.

Ако по време на престоя си в Гърция възнамерявате да посетите няколко места, сте длъжни да попълните декларация, упоменавайки ги. Трябва да вземете предвид всички дестинации, на които ще бъдете през следващите 7 дни.
 

още от COVID-19