Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

1300 тона пластмаса изхвърля Air France от самолетите си до края на годината

35

Снимка: Air France

1300 тона пластмаса за еднократна употреба ще премахне Air France до края на 2019 г. от борда на цялата си флотилия, обяви френската авиокомпания.

Количеството се равнява на 210 милиона пластмасови предмета, които ще бъдат заменени с устойчиви алтернативи. 100 милиона пластмасови чаши ще отстъпят място на хартиени, 85 милиона пластмасови прибори за хранене ще бъдат заменени с изработени от биоразградими материали, а пластмасовите бъркалки ще бъдат заместени от 25 милиона дървени.

От 2015 г. насам превозвачът не използва пластмасови сламки, което е намалило употребата на пластмасови изделия с 1,3 милиона. Стъпката е част от усилията, които Air France полага, за да намали своя екологичен отпечатък и да предложи на клиентите си отговорно пътуване. Действията на авиокомпанията са насочени в три направления – намаляване и компенсиране на емисиите на CO2, намаляване, рециклиране и преработване на отпадъците и намаляване на шума от нейната дейност. Усилията на групата на Air France от 2011 г. насам са довели до намаляване на въглеродните емисии на пътник с 20%.

 

още от Екология
18
Сряда
Септември