нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

„Абсолютно доказателство“, „Музика“ и „Борат“ получиха „Златна малинка“

Shutterstock

„Абсолютно доказателство“, „Музика“ и „Борат“ са трите филмови заглавия, грабнали най-много от антинаградите „Златна малинка“, които традиционно се раздават в навечерието на наградите „Оскар“.

Тази година изданието „Ротън томатоус“ отреди най-много призове за драмата „Музика“, режисирана от музикалната изпълнителка Сия, която обяви намеренията си за проекта преди шест години. Дългата работа по него ѝ донесе „Златна малинка“ за най-лош режисьор, а на Кейт Хъдсън и Мади Зиглър съответно за най-лоша актриса и за най-лоша актриса в поддържаща роля.

Антикласацията определи „Абсолютно доказателство“ за най-лош филм, а бизнесменът Майк Линдъл, който участва в нея, спечели в категорията „Най-лош актьор“.

Наградата за най-лош поддържащ актьор спечели и адвокатът на Тръмп, Руди Джулиани, заради сцената си с българката Мария Бакалова в „Борат 2“. Отново той грабна „Златна малинка“ и за най-лоша екранна комбинация. В тази категория бе поставен в тандем с ципа на панталона си.

Най-лошият сценарий е на „365 дни“, а най-лошият римейк е на „Дулитъл“, където в главната роля влиза Робърт Дауни-младши.

още от Екран