нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Завръщането на Задругата - Amazon започва снимките на сериала „Властелинът на пръстените“

Снимката е илюстративна. /Getty Images

Скоро се очаква Amazon Studios да започне снимките на сериала „Властелинът на пръстените“, а най-новото попълнение в актьорския състав е британецът Максим Болдри, съобщи Deadline.

В началото на годината, когато кастингите за лентата все още не бяха приключили, продуцентската компания обяви 15 от участниците в нея, с които вече имаше подписан договор. Сред тях са Том Бъдж („Кокода“), Джоузеф Моули („Игра на тронове“) и Оуейн Артър („Вавилон“). 24-годишният Болдри се е присъединил към проекта на по-късен етап и е познат на публиката с ролите си в сериалите “Doctor Who” и “Years and Years”.

През 2017 г. продуцентската компания купи правата за „Властелинът на пръстените“ за близо 250 млн. долара след наддаване с един от конкурентите си, Netflix. Адаптацията има за цел да разгледа по-подробно фантастичния свят на романа на Джон Р. Р. Толкин, в сравнение с филма от 2003 година и също ще бъде заснета в Нова Зеландия.

Първите два епизода ще режисира Хуан Антонио Бейона, познат с „Джурасик свят 2“ и „Невъзможното“. Очаква се сериалът да стартира догодина

още от Екран