нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Червено или синьо хапче: „Матрицата“ кара феновете да избират

Пресъздаване на образа на Морфей по време на косплей. /Getty Images

„Матрицата“ се завръща с дългоочаквано продължение и нови изненади за почитателите си. В интерактивен уебсайт феновете могат да избират между синьо и червено хапче, с което получават достъп до ексклузивни кадри от предстоящия четвърти филм.

Кадър: What Is The Matrix

В зависимост от избора си всеки вижда различни моменти от лентата, а софтуерът е разработен по такъв начин, че имплементира в тийзърите реални факти, свързани със зрителя. „Това е моментът да ни покажеш какво е истинско. Сега вярваш, че е (тук се оповестява астрономическият час), но това не може да бъде по-далеч от истината“, се казва в едно от видеата.

Първият пълен трейлър бе публикуван в официалната страница на Warner Bros. в YouTube в 16:00 ч. българско време. Според CNN посетителите на събитието CinemaCon в Лас Вегас са го гледали в аванс. „Матрицата“ беше хит през 1999 г. и с него Киану Рийвс затвърди позициите си на изгряваща кино звезда. Във филма актьорът влиза в ролята на Нео, който бива освободен от „Матрицата“, защото е „Избраният“ да сложи край на войната между хора и машини.

Премиерата е насрочена за 22 декември в кината и в стрийминг платформата HBO Max. По информация на изданието Deadline трейлърът, показан на CinemaCon, започва с разговор между актьорите Нийл Харис и Киану Рийвс. По-късно Рийвс се натъква на Кари-Ан Мос в ролята на Тринити в кафене. Тя го пита дали някога са се срещали. Същото видео бе публикувано и онлайн.

Официалното име на продукцията е „Матрицата: Възкресения“. В минутите преди дебюта на трейлъра над 34 хил. потребители чакаха да са сред първите, които ще го видят. Вижте го и вие!

още от Екран