Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ето и българската песен в Евровизия 2018

103

БНТ обяви песента, която ще представи България на Евровизия 2018. 

Това е "Bones" на вокалната формация Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл. 

Песента, с която България ще участва в 63-тото издание на Евровизия носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят, посочват от обществената медия. 

В изпълнението й петимата артисти вплитат своята енергия, емоция и талант, с красиви гласове, специфичен стил и емоционална изразителност, отбелязва още БНТ. 

Уникалната вокална формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави: Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария.

"Новата българска песен е силна заявка за Евровизия 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, "Bones" дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне", коментира продуцентът на българското участие в Евровизия Йоана Левиева - Сойър.

(Продължава на страница 2, под видеото).

още от Общество