Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Чернобил се превърна в декор на провокативни селфита

1554

Снимки: news.com.au

След успеха на минисериала "Чернобил" на HBO, посветен на трагедията в атомната централа през 1986 г., интернет звезди и туристи изпълниха мястото при големия интерес към него. Някои от инфлуенсърите публикуваха неподходящи снимки, на които са разголени или в костюми за защита от радиоактивно излъчване. 

Създателят на сериала Крейг Мазин призова хората да проявят по-голяма чувствителност към трагедията, посочва bTV. "Чудесно е, че сериалът е привлякъл вълна от туристи, но видях снимките, които се появиха. Проявете уважение към пострадалите и към тези, които са пожертвали живота си", призова той в Twitter. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer

A post shared by @ nz.nik on Jun 6, 2019 at 7:32am PDT

 

 

 

Аварията в АЕЦ "Ленин" е най-голямата ядрена катастрофа в света, станала през април 1986 г. Според официалните данни жертвите са 31, но според различни експерти са много повече – от 4000 до 93 000 души. Без смелостта на онези, които са рискували живота си, за да предотвратят по-големи последствия, жертвите са можели да бъдат милиони.

Град Припят, който е на около 100 км от столицата на Украйна - Киев, е едно от най-замърсените места в света. Той се посещава от туристи от 2011 г. насам, като достъпът е единствено като част от лицензирана обиколка по проверен маршрут.

още по темата
още от Екран
21
Събота
Септември