Затвори

Зад кулисите на „Междузвездни войни: Последните джедаи“

Междузвездни войни: Последните джедаи

Наближава денят на премиерата на "Междузвездни войни: Последните джедаи" - осми епизод от епичната космическа сага. Дългоочакваният от поколения фенове филм може би ще отговори на много въпроси, които излезлият преди близо месец трейлър породи. Режисьорът Райън Джонсън неслучайно предупреди широката аудитория, че ако искаме да си запазим изненадата е по-добре да подминем видеото. Но послуша ли го някой?! Действително ли клипът съдържаше спойлери или просто бе умело режисирана за зрителя заблуда?

Защо заглавието "Star Wars: The Last Jedi" се превежда в множествено число? Ако Люк не е единственият останал джедай, Рей ли е другият или синът на генерал Лея - Кило Рен? Нима успява да намери път обратно към светлата страна? Успява ли Рей да намери своето място между светлата и тъмната страна на силата и кой действително става неин учител? Защо Люк казва, че е време джедаите да изчезнат - това ли би била единствената развръзка в борбата между доброто и злото? 

В този ред на мисли, любопитно ли ви е да надзърнем зад кулисите на снимачната площадка? В Twitter екипът сподели интересни кадри от заснемането на филма, от суровите тренировки на актьорите, от техните лични битки в постигането на сършенство.

Скоростта, с която Дейзи Ридли усвоява бойните техники ни кара да се замислим, дали наистина не владее силата? 

Заедно с нея на тренировките виждаме отново с броня Гуендолин Кристи (Лейди Бриен Тартска от "Игра на тронове"). А сред известните имена във филма ще бъдат също, разбира се Кари Фишър, която ще видим за последно, Марк Хамил, Адам Драйвър, Джон Бойега, Оскар Айзък. Освен тях ще участват и Донал Глийсън като генерал Хъкс, Анди Съркис като върховния лидер Сноук, Бенисио дел Торо - DJ, Лора Дърн, Лупита Нионг‘о ще бъде отново Маз Каната, Антъни Даниълс е незаменимия C-3PO, Питър Мейхю - Чубака, Кели Мари Тран, дъщерята на Кари Фишър - Били Лурд, Франк Оз, който ще бъде гласът на Йода и др. Спряга се и името на Том Харди, но участието му ще е вероятно мистериозно като на Даниел Крейг в "Междузвездни войни: Силата се пробужда", където се мярна незабелязано в една сцена като щурмовак.

А докато очакваме отговорите на всички въпроси, коиото ни глождят, нека хвърлим поглед към един изненадващ трейлър, публикуван в YouTube канала Gavin Feng, който повдига завесата на мистериите още малко:

 

Видеото обещава това да е най-изпълненият със събития и развръзки филм. В интервю за Collider Райън Джонсън потвърждава, че действително това е най-дългият заснеман филм досега по космическата сага. Ако сметнем и изрязаните сцени, времетраенето на лентата е 3 часа. Ако не беше наложително да се съкратят сцените, едва ли феновете биха възроптали срещу това да са потопени часове наред в невероятната междузвездна история.

Но след две седмици, ще имаме щастието да станем отново част от вселената на Междузвездни войни. "И нека силата бъде с нас!"

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67122
0.598365
CNY
10
2.50828
3.9868
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24074
0.446281
RUB
100
2.7727
36.0659
USD
1
1.58418
0.631241