Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Оскарите без водещ за първи път от 30 години. Нямало подходящи

3076

Снимка: Guliver / Getty images

За първи път от близо три десетилетия най-голямата вечер в света на киното - церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще протече без домакин, предава изданието Variety.

След отпадането на комедийния актьор Кевин Харт церемонията остана без водещ. 

Харт бе поканен да води официалната вечер, но изказвания, които публикувал в Twitter преди близо десетина години, че ще направи всичко възможно синът му да не стане гей, бяха посочени като хомофобски от ЛГБТ обществото и го принудиха да откаже поканата.

Според списание Variety Академията така и не успяла да се спре на нов водещ, защото всички били “проблематични”.  Продуцентите на събитието ще изберат различни холивудски звезди, които да представят отделните сегменти от вечерта.  По този начин ще се избегне и съсредоточаването отколо една водеща личност  и нейния "монолог, изпълнен с скечове за Тръмп", пише на сайта на филмовата академия на САЩ. Събитието и така е безкрайно и раздуто, коментират организаторите.

Някои от кино бранша обаче изказаха съжаление, тъй като домакините на подобни събития, често са най-голямата атракция. 

Но нещата вече са толкова поляризирани, че така или иначе, всеки домакин, който реши да приеме, ще бъде "анализиран до смърт", обясни медийният консултант Брад Адгейт пред Variety. "Да си го кажем, дните на Боб Хоуп и Били Кристал отминаха", допълни още той.

Последният път, когато церемонията "Оскар" е протекла без домакин, е бил точно преди 30 години и това е церемония, която тъне в позор, напомня изданието. Тогава продуцентът Алън Кар и режисьорът Джеф Марголис поставят 11-минутен музикален номер на откриването на шоуто вместо традиционния монолог на домакина.

Но с това не се изчерпват проблемите по организацията на тазгодишната церемони, тъй като се оказва, че Академията не може да събере и достатъчно подходящи знаменитости, които да раздадат наградите.

Само шест седмици остават до връчването на 91-те награди "Оскар" в Dolby Theatre в Холивуд, Калифорния на 24 февруари. Номинациите ще бъдат обявени на 22 януари.

още по темата
още от Екран
16
Неделя
Юни