нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Робот взе главната роля във филм за 70 млн. долара

Кадър: YouTube

Докато светът опитва бавно да се върне към обичайния си ритъм от времето преди пандемията, възникват десетки иновации, които ще го променят завинаги. За първи път в историята хуманоиден робот ще изиграе главната роля във филм.

В научнофантастичния проект на име “b” („би“) на стойност 70 млн. долара ще се включи Ерика, която е създадена специално за него, предаде „Холивуд Рипортър“. Лентата разказва за учен, който открива опасност в създадена от него програма за усъвършенстване на човешкото ДНК и помага на проектираната от него жена с изкуствен интелект, Ерика, да избяга. Сюжетът е дело на специалистите по визуални ефекти Ерик Фам, Тарек Зоди и Сам Козе.

Според Козе основно предимство на този нов метод е, че машините нямат предишни спомени. „Актьорите включват собствените си изживявания в ролите. Но Ерика няма изживявания. Тя е създадена от нулата, за да изиграе ролята. Трябваше да стимулираме движенията и емоциите ѝ“, сподели той. Роботът е разработка на изобретателите Хироши Ишигуро и Кохей Огава постепенно е бил научен как да регулира скоростта на движенията си, да говори с чувство и да изгради характера и езика на тялото си.

Продукцията е финансирана от Bondit Capital Media, която е позната с инвестициите си в „До кости“ с участието на Киану Рийвс, както и от „Да обичаш Винсент“, номиниран за награда „Оскар“ през 2018-а.

Някои сцени с Ерика вече са заснети в Япония миналата година. Първоначалната идея за дебюта ѝ била свързана с проект на режисьора Тони Кайе, но продуцентите се отказали от него заради проблеми в планирането.

още от Екран