нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Газпром" очаква още по-впечатляващи финансови резултати в Q4

Снимка: Shutterstock

"Газпром" очаква финансовите резултати за четвъртото тримесечие да бъдат "още по-впечатляващи" от предходното, на фона на експортните пазари. Това мнение изрази зам.-председателят на управителния съвет на холдинга Фамил Садигов, коментирайки рекордните резултати от третото тримесечие.

"Предвид влиянието на ситуацията върху засегнатите експортни пазари, като се има предвид текущата им динамика, очакваме още по-впечатляващи резултати през IV тримесечие", каза той и обясни, че покачването на цените на газа в Европа продължава за шесто поредно тримесечие. Средната експортна цена на газа през третото тримесечие е 304 долара за 1000 куб.м, което е 2,6 пъти повече от година по-рано.

"Очевидно е, че през IV тримесечие цената на доставките ни за Европа ще бъде значително по-висока, което ще се отрази положително на резултатите от цялата година", каза още Садигов.

Той отбеляза, че дивидентната база за девет месеца възлиза на 1 трилион и 407 милиарда рубли. "Очакваме, че четвъртото тримесечие ще има най-голям принос за увеличаването на дивидентната база в края на годината."

още по темата
още от Енергетика