Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Петролът поевтиня в Азия

12

Shutterstock

Цените на петрола се понижиха днес, тъй като тревогите около възобновяването на търговските преговори между САЩ и Китай взеха превес над ограничаването на предлагането на черното злато от ОПЕК+, предаде Ройтерс.

Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, поевтиня с 63 цента или 1 на сто 61,46 долара за барел.

Американският лек суров петрол понижи котировките си с 0,6 на сто до 52,41 долара за барел в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса.

Търговските преговори между САЩ и Китай се възобновиха с дискусии на работното ниво преди обсъжданията на високо равнище по-късно през седмицата.

Пекин изрази оптимизъм в началото на конкултациите, но в същото време реагира гневно във връзка с мисията на американския флот в спорното Южнокитайско море. Това е повод за напрежение в момент, когато двете страни се опитват да постигнат споразумение преди крайния срок 1 март, когато американските мита за китайския внос на стойност 200 млрд. долара се очаква да нараснат от 10 на 25 процента.

още от Енергетика
23
Петък
Август