Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Теменужка Петкова се срещна с Алексей Милер

104

Снимка: Дияна Георгиева/Мениджър Нюз

Българският енергиен министър Теменужка Петкова и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов се срещнаха с председателя на управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер. Срещата е била организирана в рамките на работното посещение на Петкова в Руската федерация, съобщиха от министерството на енергетиката. Сред темите на разговора между Петкова и Милер е била и възможността за разширяване на газовата инфраструктура на територията на България с цел гарантиране на енергийните доставки в региона.

 Милер представил до какъв етап е стигнал проекта Турски поток. Петкова пък информирала руската страна за напредъка по изграждане на транзитния газопровод между България и Турция в участъка Лозенец-Недялско. Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна отсечка ще повиши сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа в България, посочват от енергийното ведомство.

Сътрудничеството в газовия отрасъл ще е сред основните теми и на следващото заседание на българо-руската работна група „Енергетика“, част от Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между България и Руската федерация, било договорено още на срещата. Очаква се следващото заседание на комисията да се проведе в рамките на тази година.

още от Енергетика
19
Събота
Януари