Странджанският манов мед става защитен продукт

Странджанският манов мед става защитен продукт

Странджанският манов мед става защитен продукт

Българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обяви одобрението на Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на Европейската комисия на кандидатурата за регистрация на Странджанския манов мед като защитено наименование за произход.

"С българските пчелари заедно показваме години наред на цяла Европа, че можем да бъдем смели в отстояването на каузата за по-достойно място на пчеларския сектор. Корените на моята подкрепа за каузата е силната ми вяра в пчеларите. Ангажиментът ми остава същия и сега, като комисар по цифровата икономика и общество, и съм мотивирана новите подходи и инструменти в ресора ми да бъдат в служба за запазване на здравето на пчелите и на труда на пчеларите", коментира Мария Габриел.

Следващата стъпка е публикуване на спецификацията на продукта в Официалния вестник на ЕС през есента и ако няма възражения, Странджанският манов мед ще бъде вписан в регистъра в началото на следващата година.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ