нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Инвеститорите в акции и облигации трябва да насочат вниманието си към Азия, смята експерт

Снимка: Guliver / Getty images

Когато става въпрос за акции и облигации, инвеститорите трябва да насочат вниманието си към Азия, а не към САЩ. Това заяви пред Си Ен Би Си инвестиционния стратег Суреш Тантия от швейцарската банка Credit Suisse.

„Предвид изборния риск в САЩ и високите цени на акциите, смятам, че азиатските пазари са по-интересни. В Азия има силно икономическо възстановяване, добри печалби и по-ниски цени в сравнение с американския пазар“, коментира той.

По думите му икономическите данни от Китай са „доста обнадеждаващи“, а пандемията от коронавирус е до голяма степен под контрол в другите пазари в Източна Азия, включително Южна Корея, Тайван и Хонконг.

„Това позволява на икономическото възстановяване на продължи“, каза той.

Тантая смята, че последното тримесечие на 2020 г. ще бъде доста бурно за пазарите.

„Ако Джо Байдън спечели изборите в САЩ, може да видим негативна реакция на пазарите, тъй като той говори за повишаване на корпоративния данък. Не мога да отхвърля възможността за спад от около 5% на пазара за акции, но това би било добър момент за купуване, тъй като в крайна сметка централните банки движат пазарите, а те обещават да подкрепят ликвидността“, коментира инвестиционния стратег.

още по темата
още от Финанси