нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Кои ще са най-успешните акции на американската борса през второто тримесечие

Getty images

С началото на второто тримесечие на 2021 г. анализаторите на Уол Стрийт преосмислят своите инвестиционни стратегии. В САЩ имунизационната кампания тече много успешно, като новият президент Джо Байдън удържа на думата си да осигури 100 млн. ваксини за първите 100 дни на власт. В  момента в САЩ са поставени по 53 ваксини на 100 жители население, което дава оптимизъм за бързо възстановяване на икономиката. В същото време обаче анализаторите са притеснени от навлизането на  нови щамове COVID-19.

На базата на тези условия анализаторите от TipRanks правят следните наблюдения:

The Chefs Warehouse – е дистрибутор на храни и продукти за ресторанти. С очакване скоро противоепидемичните мерки в САЩ да отпаднат, компанията, която премина през ада на 2020 г. и оцеля, е в много добра позиция рязко да увеличи приходите си. Нейната акция поскъпва от август 2020 г. насам, когато беше 11,50 долара, до 32 долара в момента, но анализаторите смятат, че пред компанията  има много потенциал за развитие.

Tesla – на 4 април компанията за електрически автомобили обяви позитивните си резултати от представянето си през първото тримесечие. Фирмата достави 184 хил. автомобила, повече от очакваните 172 хил., като особено влияние имат все по-големите поръчки в Китай. На базата на тези данни компанията за оценка на активи Oppenheimer, която анализира представянето на 550 дружества, смята, че акцията на Tesla може да достигне 1036 долара. Цената на компанията в момента е в корекция, след като от началото на февруари се понижи от 870 долара на 677 долара.

Azure Power Global – един от най-големите разработчици на паркове от соларни панели в Индия. Анализът обръща внимание на две неща – първо цената на акцията се понижи значително през последните 2  месеца – от исторически пик 48 долара през януари до 27 долара в момента. Второ очакванията са потреблението на електроенергия в Индия да се повиши с 145% до 2040 г. „Страната планира да бъдат изградени 450 000 мегавата неводни възобновяеми енергийни източници до 2030 г., включително 300 000 мегавата соларни паркове, което е огромен потенциал за развитие за Azure Power“, се казва в анализа. Очаква се компанията през април да сключи договор с държавната корпорация за слънчева енергия SECI, която да доведе до ръст на приходите от 102% към 2026 г.

New Relic – компанията разработва софтуер за облачни технологии  и наскоро обяви план за реструктуриране, който да трансформира разходите й към модел, ориентиран на база потреблението. Дружеството планира да опрости процеса на продажби и внедряването от страна на клиентите, така че да може да съкрати  част от персонала си. Компанията също изпита известна корекция в цената на акцията си от пик 80 долара през февруари до 65 долара в момента.

Everbridge – компанията, която продава софтуер за управление на събития, наскоро обяви, че придобива XMatters, която предоставя платформа за разработчици и обслужва 2,7 млн. потребителя дневно. Това ще й позволи да подобри услугите си и да съкрати времето, необходимо за осъществяване на дигитални трансформации на клиентите си. Цената на акцията й също е в корекция от 166 долара в края на февруари до 127 долара в момента.

Материалът е с информативен характер и не следва  да се използва като препоръка за вземане на инвестиционно решение.

още от Финанси