нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Рей Далио: Ако биткойнът е наистина успешен, регулаторите ще го убият

Getty Images

Рей Далио, основател на най-големия хедж фонд в света – Bridgewater Associates, вярва, че регулаторите в крайна сметка ще поемат контрола над биткойна, ако постигне мейнстрийм успех.

„Мисля, че в крайна сметка, ако наистина е успешен, те ще го убият и ще се опитват да го убият“, смята Далио, цитиран от CNBC.

Регулаторите в САЩ засилиха надзора си върху нестабилното пространство на криптовалутите, тъй като дивите движения на пазарите привличат вниманието. Председателят на Комисията за ценни книжа и борси, Гари Генслер, заяви, че върховният регулатор на Уолстрийт работи извънредно, за да създаде набор от правила за защита на инвеститорите чрез по-добро регулиране на хилядите нови дигитални активи и монети.

Въпреки някои тежки пристъпи на нестабилност, биткойнът е доста успешен напоследък. Стойността му се увеличи с повече от 4 пъти през последните 12 месеца в момента се движи около 47 хил. долара. Той достигна цена от над 60 хил. долара по-рано тази година.

И все пак Далио смята, че си струва да се обмислят всички алтернативи на паричните средства и на другите финансови активи. „Биткойнът е възможност. Имам определена сума пари в биткойни“, коментира милиардерът.

още от Финанси