нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Трудни времена за бонусите на Уолстрийт

Guliver/ Getty Images

Служителите на Уолстрийт могат да очакват понижение на премиите и бонусите им тази година, а някои позиции могат да бъдат съкратени, според проучване на консултантската кантора Джонсън асошиейтс (Johnson Associates), цитирано от Ройтерс.

Банките са изправени пред увеличение на разходите с разрастването на безработицата в резултат на здравната криза, а това налага да заделят милиарди долари провизии за кредитни рискове. Очаква се разходите да имат отрицателно отражение върху възнагражденията на служителите, на първо място бонусите, гласи проучването, следено с голямо внимание от професионалистите в сектора.

Единствено премиите на трейдърите и инвестиционните банкери, участващи в заеми за компаниите, могат да се увеличат спрямо миналата година поради силните колебания на финансовите пазари и нуждата от финансиране на компаниите, уточнява БТА.

И обратното - работещите за спекулативни фондове (хедж фондове), управлението на активи, капиталови инвестиции или банкиране на дребно могат да очакват бонусите им да намалеят до 30 процента. Според прочването увеличаващите се разходи и натискът върху печалбата могат да накарат дружествата за управление на активи и банките да съкращават служители до края на тази година или в началото на следващата.

още от Финанси