Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ТАСС: Сирийската армия отразила ракетни удари срещу две военни летища

100

Архивна снимка от войната в Сирия

Снимка: Guliver/ Getty Images

Сирийската противовъздушна отбрана е отразила тази нощ два ракетни удара по военните летища Шайрат в провинция Хомс и Думейр, на 50 км северно от Дамаск, съобщава ТАСС, като цитира агенция САНА.

По данни на тв Al Ekhbariya източник от командването на сирийската армия и заявил, че са свалени 6 цели над Шайрат и още 3 ракети над Думейр.

Според новинарския портал Al Masdar двете авиобази са атакувани от Израел от въздушното пространство на Ливан. Дамаск не потвърждава това официално. Представител на пресслужбата на армията за отбрана на Израел е заявил пред ТАСС, че няма информация за удари в Сирия.

Тв Скай нюз Арабия цитира очевидци, че през нощта срещу вторник в долината Бекаа в източен Ливан, откъм сирийската страна на границата, са се чули силни взривове. Не е изключено ударите в този район да са насочени към позиции на шиитската милия Хисбула, воюваща на страната на сирийския режим.

Тв Al Manar съобщи днес за интензивни полети на израелските ВВС през нощта над линията, разделяща сирийските и израелските военни на Голанските възвишения, на 40 км от Дамаск. По нейни данни израелското командване е прехвърлило в района военни подкрепления и бронирана техника в случай на въоръжено бягство от сирийска територия в отговор на ракетните удари.

САЩ не провеждат никакви военни операции и не водят никакви бойни действия в сирийската провинция Хомс, заяви официалният представител на министерството на отбраната Ерик Пахон пред ТАСС.

още от Горещи точки
19
Събота
Януари