нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 1 до 7 юли

Снимка: Shutterstock

Най-силното събитие през тази първа седмица от новия месец е настъпването на Новолуние в Рак, придружено от Пълно Слънчево Затъмнение. Новолунието е период на ново възраждане, пречистване, въвеждане и стимулиране. На Новолуние получаваме възможността да поставим ново начало в живота си в една или друга област.

Новолунието и Пълното Слънчево затъмнение ще активират остта Рак-Козирог като поставят необходимостта от сигурност и стабилност, поемане на отговорности в две важни теми: семейството и работата. Трябва да имате предвид, че при затъмненията енергиите са много мощни. Това затруднява преценката. В следващите няколко дни след затъмнението е добре да се избягват взимането на важни решения, генерирането на конфликти и агресивната среда. При затъмнение, подтиснатите енергии бликват с голяма сила.  Затъмненията могат да предизвикат внезапни събития, чиято цел е да внесат промяна в живота ни, да ни извадят от удобната зона на комфорт. Тези събития изискват сериозни трансформации с цел приключване със старото и даване път на обновлението чрез нови обстоятелства в живота ни.  Лунациите (Новолуние и Пълнолуние) и затъмненията дават възможност за съсредоточаване и влагане на енергията в онези области от живота, върху които те поставят акцент. Това Новолуние ще бъде изключително важно за родените през първата и втората декада представители на знаците: Овен, Рак, Везни и Козирог. Слънчевото затъмнение ще сложи край на един цикъл и ще подготви новото начало на следващия цикъл. Това е един силен период за освобождаване от лична, родова и колективна карма. В деня на затъмнението не се пишат желанията и не се започват нови проекти.

В края на периода, от 7 юли Меркурий става ретрограден до 2 август.

ОВЕН

Това Новолуние, белязано от пълното слънчево затъмнение, ще внесе промяна в живота ви за по-дълъг период от време, може би за години напред. Основен фокус ще бъдат две теми: едната е свързана с вашите планове относно дом, семейство, недвижим имот. А втората тема е вашата основна дейност или кариерно развитие. В дните около Новолунието напрежението може да ескалира. Избягвайте крайни решения под влияние на силните емоции. Започва активен период за собствениците на бизнес, спортисти, творци. Бъдете умерени в разпределението на вашите финанси, избягвайте финансовите рискове и излишни инвестиции. Целият месец ще покровителства личните ви връзки. Съществуват възможности за нови срещи и запознанства, за романтични отношения. Насочете вниманието си към ваши интереси, хоби. За някои представители на знака започва активен период на почивка.

ТЕЛЕЦ

За вас това Новолуние е благоприятно и ви дава възможността да стартирате нов проект или дейност. То ще активира теми, свързани с обучения, научаване на информация, подписване на договорни отношения. Социалната ви активност се подобрява. Навлизате в период, който ви дава възможност да изразите себе си, да бъдете правилно разбрани и чрез необходимите разговори да постигнете това, към което се стремите. Подредете мислите си, изчистете всичко излишно и преминете към действие. Дните са подходящи за започване на ремонтни дейности в дома или довършване на такива. Краят на седмицата ще ви дари с щастливи мигове с вашите деца или любими хора. Благоприятен период за творците, писателите, книгоиздателите, хората на изкуството.

БЛИЗНАЦИ

Новолунието ще активира необходимостта да внесете съществени промени и да подредите приоритетите си според вашата ценностна система. Ако сега не сте готови да започнете нова дейност, то през следващото Новолуние, което е по-благоприятно за вас, ще успеете да се активирате. Венера, планетата на любовта, ценностите и парите преминава през дома на вашите финанси. Възползвайте се от този щастлив за вас факт и привлечете това, което искате. Венера покровителства вашите финанси и сега е седмицата, в която можете да постигнете съществени резултати в област, която е значима за вас. Бъдете дипломатични, използвайте дар словото си в провеждането на разговори, подписване на договорни отношения, насочете вниманието си към постигане на финансова стабилност и сигурност. Възможни са парични награди, повишаване на доходите или морални поощрения за минали усилия и периоди.

още по темата
още от Хороскоп