нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 17 до 23 май

Shutterstock

Седмицата предоставя възможност за активни дейстия. Това, което сте започнали сега трябва да бъде продължено с конкретни действия и надграждане. Месец май като цяло не е от най-активните. Експанзивността, задейсвана през април се измества от необходимост от интровертност през май. Процесът на промяна е задействан в една или друга степен, част от пътя е изминат, налага се преосмисляне на миналото, за да продължим пътуването си, отчитайки натрупаният опит.

През седмицата важни астрологични събития ще повлияят върху общата  енергетика и съответните събития. Юпитер, планетата на щастието и късмета, свързана с разширението и подобренията от 14 май е в знака Риби. Тя ще остане в този знак до 27 юли, след което ще се върне обратно в знака Водолей, а в края годината отново за период от една година ще транзитира в знака Риби. Успешен период за водните знаци.

На 21 май Слънцето, което е основен източник на енергия преминава в знака Близнаци и ще се присъедини към Меркурий и Венера, които също са в този знак. Лекият, въздушен и подвижен знак Близнаци ще се прояви в интелектуалната активност, необходимостта от знания, контактите, преговорите, договорните отношения, срещите и пътуванията. Направеното до тук по време на Телеца се нуждае от анализ, ново знание и съответен план.⠀

На 23 май Сатурн, който управлява успеха и постиженията в материалния свят преминава в ретроградно движение. Забавянето на Сатурн ще се усети още от 15 май, когато активността ще отслабне. Предстои коридор от затъмнения, в който навлизаме от  23 май до 13 юни.

Всички тези факти могат да послужат единствено за следното: времето през седмицата да бъде използвано максимално ефективно. Всяко неправомерно действие ще окаже дългосрочни и сериозни последици.

В заключение това ще бъде седмица, през която е необходимо тези, които имат ясна цел и визия за живота си да се задействат, да използват в максимална степен силната приливна енергийна вълна, а останалите да изчакат, докато си изяснят целите.

От края на тази седмица до 24 юни периодът не е ефективен за стартиране на нови дейности, подписване на договори, инвестиране.

ОВЕН

През тази седмица бъдете максимално активни. Продължете това, което започнахте в предходната седмица. Две са водещите теми, на които можете вие да повлияете или да се възползвате от възможностите, които ви предоставят: богат информационен поток и финансови потоци. Трите планети в Близнаци ви даряват с богатството на информационния поток: водене на преговори, срещи, нови анализи, нова информация, подписване на договори, служебни пътувания ще изпълнят палитрата ви от дейности. Побързайте, защото от 29 май до 24 юни Меркурий, който управлява тази сфера, ще бъде ретрограден и всички тези дейности ще срещат затруднения в една или друга степен. И през тази седмица звездите ви подкрепят да заявите себе си и това, което искате, да отстоявате собствените си позиции. Бъдете смели и  преговаряйте за интересите си според това, което е ценно за вас. Все още може да повлияете в положителна посока и на темата, свързана с вашата финансова стабилност. Към вас  идват нови възможности и предложения, но са възможни и ограничаващи фактори, които внасят нестабилност във  финансовите ви  потоци. До голяма степен развитието и посоката зависят от вас. Освободете се или отстранете това, което ви дестабилизира или води до източване на вашите ресурси. Тенденцията, която сега задавате, ще се развива в продължение на една година. Бъдете новатори, смели и креативни. С помощта на съмишленици и приятели, на точното обкръжение ще си осигурите стабилна лидерска позиция. За тези от вас, чиито работни процеси са свързани с чужбина, Юпитер в Риби ще предостави възможности за разширение и успех.

ТЕЛЕЦ

До 21 май Слънцето все още транзитира през вашит знак. Имате възможност и през тази седмица да задвижите живота си в посоката, която искате. Сега поставяте тенденции за цяла година. Основната тема, свързана с вашия знак са парите и материалните притежания. Тази тема сега при вас е допълнително акцентирана и покровителствана от планетата управителка на Телец и на парите - Венера, която транзитира през вашия дом на материалните притежания. В знака Близнаци се намира и Меркурий, планетата покровител на интелектуалния труд, пътешествията и търговията, а от 21 май и Слънцето ще бъде в Близнаци. Всички тези фактори предоставят добри възможности за подобряване на финансовото ви положение. За целта е необходимо да уловите приливната вълна и ако сте готови с новите си проекти, да се задействате. Вашата основна дейност се променя и придобива нова форма. Възможно е чрез преодоляване на конфликти или конкуренция да постигнете желаното. Преговаряйте през тази седмица, подписвайте договори, провеждайте срещи и изясняващи разговори. Обновете подхода си и начина на взаимодействие, шансовете пред вас са силни. Юпитер в Риби от 14-ти май до 27-ми юли ще транзитира във вашия дом на приятелствата, групите и организациите. Пред вас се очертават нови възможности в тези сфери, а също така това е времето, когато можете да сбъднете и най-смелите си мечти. Не са изключени и нови предложения, свързани с по-добри условия на труд или по-висока позиция.

БЛИЗНАЦИ

През тази седмица в още по-голяма степен ще усетите покровителството на планетите във вашия знак. Меркурий, който е ваш планетен управител, ще ви дари с нови знания, умения, дар слово, което прави така, че думите да бъдат чути и приети или добри възможности ясно да заявите себе си, да отстоявате словесно своите позиции. Венера в Близнаци усилва вашата привлекателност и чар, а в съчетание с Меркурий, вие сте магнит да привлечете това, което искате. С преминаването на Слънцето в Близнаци на 21-ви май желанието ви за активно действие и промяна ще се усили. Жизненост, виталност, висока активност, съчетани с лекотата и интелекта на въздушната стихия превръщат седмицата в една чудесна възможност да започнете нова страница в живота си. През тази седмица вие ще направлявате събитията. Фокусирайте се върху вашите цели свързани с бъдещето ви развитие, доверете се на интуицията си, подкрепете я със съответните знания и задайте посоката. При някои от вас ще се активират събития, свързани с минали ситуации, които очакват своите решения и окончателно финализиране. Ако имате конкретна посока, бъдете максимално инициативни. Доверете се на творческия си потенциал или на квалификацията, която притежавате. Юпитер ще транзитира до 27 юли във вашия дом на кариерата, ключовата дума тук е успех, но все пак ще се наложи да положите усилия.

още от Хороскоп