нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 24 до 30 май

Shutterstock

Пълнолуние със затъмнение на 26-ти май и ретрограден Меркурий от 29-ти май - тези две водещи събития ще определят основната насока през седмицата. На 26-ти май ще станем свидетели на така наречената кървава Луна или Пълно Лунно затъмнение в знака Стрелец. Отново на проверката на времето ще бъдат поставени истината срещу лъжата, автентичността срещу фалша. Това пълнолуние ще насочи вниманието ни към преосмисляне на целите, мирогледа и възгледите за бъдещето.

Лунните затъмнения усилват емоционалните и импулсивните  реакции, забелязват се промени в настроението, енергията е нестабилна. Затъмненията най-често бележат края на един етап и началото на следващ. Припомнете си какво се случи в живота ви през 2001-2002 г., когато Лунните възли отново бяха в знаците Близнаци –Стрелец.

Затъмненията и Възлите се свързват с кармичните събития, които карат човек да се задейства в определена посока, за да изпълни своето предназначение. Ако сме се отклонили от посоката се случват събития, които ние понякога определяме като негативни, но тяхната роля е да ни върнат обратно в пътя. При Лунно затъмнение светлината на съзнанието (Слънцето) се блокира и на повърхността излизат подсъзнателни и колективни сили (Луната). Ирационалното взема превес над рационалното и логичното.

Затъмнението е като приливите и отливите, които са управлявани от Луната: то изкарва на повърхността всичко скрито и осветява енергиите на сянката. Това време може да бъде изключително позитивно ако се вслушваме в своята интуиция и вътрешен глас.

Лунното затъмнение е подходящо време да се разделим с нещо старо и ненужно, което досега не сме успявали да направим. Да приключим един стар цикъл в живота си, за да започнем новия.

Добрата новина, е че присъствието на Слънце, Меркурий, Венера и Северен Възел в Близнаци ще усилят необходимостта и важността на информацията, знанието, договорните отношения, комуникацията и преговорите. Най-големи преобразувания предстоят в сферата на търговията, транспорта, посредническа дейност или такава, която е свързана с висока социална активност.

На 27-28-ми май Меркурий постепенно ще забави своята посока и от 29-ти май до 24-ти юни ще бъде ретрограден.

ОВЕН

Ако през изминалите дни от началото на месеца постигате това, което искате, то през тази седмица се постарайте да стабилизирате създаденото.  До голяма степен събитията, които ще се активират, ще засегнат партньорските ви отношения, лични и делови.  От вас се изисква да овладеете силната си импулсивност, липса на търпение и повече да слушате своите събеседници. Ще постигнете повече ако сте по-дипломатични. Ако към вас се връщат ситуации от минал период то те ви поставят пред необходимостта от  нов подход и решения. Не рискувайте с финансите, не всичко, което ви се предлага като възможности ще бъде ефективно, не давайте пари назаем на приятели.  Избягвайте екстравагантни покупки на скъпи вещи. Насочвайте енергията към това, което е свързано с вашето бъдеще или по-далечна перспектива. Преразгледайте своите цели, подредете мислите си и информацията, която имате. И през тази седмица звездите ви подкрепят да заявите себе си и това, което искате, да отстоявате собствените си позиции. Бъдете смели и  преговаряйте за интересите си според това, което е ценно за вас. Все още може да повлияете в положителна посока и на темата, свързана с вашата финансова стабилност. Към вас  идват нови възможности и предложения, но са възможни и ограничаващи фактори, които внасят нестабилност във  финансовите ви потоци. Разяснителните  разговори през седмицата ще заздравят някои от вашите отношения, но други могат да бъдат приключени.

ТЕЛЕЦ

Темата, свързана с вашето финансово състояние ще продължава да бъде основна, да се развива и да търпи промени. През тази седмица  ще се наложи да преразгледате ваши минали решения, да поправите грешки, да се доверите на опита, който вече сте придобили, за да избегнете неразумни инвестиции, загуби, а в най-добрият случай да повишите печалбите си. Фокусирайте се върху това, което е значимо според ценностната ви система. Пълнолунието ще постави акцент върху вашите партньорски отношения: лични и делови или съдружия и финансовите ви взаимоотношения с тях. Събитията ще покажат на кого можете да разчитате. Възможно е под влияние на събитията да направите преоценка на взаимоотношненията и да приключите тези, които са изпълнили своето предназначение. Нуждаете се повече от всякога от подкрепа, промените при вас са интензивни, животът ви е излязъл от обичайната форма. Опитайте се да си осигурите  подкрепата на вашите партньори, приложете правилна стратегия  и дипломатично отношение, това ще ви осигури повече средства и ресурси, не само в материален, но и морален аспект. Правилната ви позиция на този етап е постигане на баланс между вашите и чужди капитали, между вашите интереси и тези на партньорите, а емоционалната стабилност е тази, която ще ви осигури победата. 

БЛИЗНАЦИ

Тази седмица е динамична за вас, вие сте в центъра на събитията. Пълнолунието, което е придружено с пълно Лунно затъмнение ви засяга в най-голяма степен. Слънцето е в знака Близнаци, а Луната в срещуположният знак Стрелец. Приключва един етап от живота ви, припомнете си 2001-2002 г. Но, всеки край предоставя нови възможности и започване на нещо ново в живота ви. Взаимодействайте, доверете се на вътрешната си мъдрост и действайте според това, което до тук сте натрупали като житейски опит и знания. В дните около Пълнолунието, което е в противоположният ви знак Стрелец е необходимо да проявите повече търпение и воля над своите емоции и поведение, ще получите яснота относно вашите връзки и взаимоотношения. Възползвайте се от пълнолунието, за да излекувате емоционални травми от миналото.Възможно е да сложите край на някои връзки, които формално съществуват. Все пак е затъмнение, не действайте на сляпо.

още от Хороскоп