Нов ръководител ще отговаря за Volvo Group Trucks в България

Нов ръководител ще отговаря за Volvo Group Trucks в България

Нов ръководител ще отговаря за Volvo Group Trucks в България

Петер Ериксон е новият директор търговски клъстер на Volvo Group Trucks за България. Той оглавява подразделението на Volvo освен у нас, и в Македония, Албания и Косово.

Ериксон зае поста на 1 януари 2014 г. и ще продължи да работи в посока развитие на бизнеса на компанията, както и за успешното позициониране на марките Volvo и Renault в региона. Преди да поеме операциите на двата товарни бранда в България и в другите три страни, той е бил управляващ директор на Volvo Group Trucks в Беларус. Понастоящем тази позиция е поета от досегашния изпълнителен директор на „Volvo България” Александър Санин, съобщават от компанията.

„Готов съм да работя активно за успешното развитие на компанията както в България, така и в региона и вярвам, че заедно с екипа ми ще постигнем още по-добри резултати“, казва Ериксон в официално съобщение.

Той е част от семейството на Volvo Trucks по рождение, както сам обича да се шегува, тъй като в паспорта му е записано като място на раждане Туве, където е и една от емблeматичните фабрики на компанията. Кариерата му започва през 1994 г. През последните близо 20 години е заемал различни позиции в компанията, започвайки като отговорник за планирането на производството в Швеция. През 2000 г. преминава от производството към маркетинг и продажби, където отговаря за структурата и ценообразуването за европейските пазари. През 2003 г. става продуктов мениджър за Източна Европа, включително България. Тогава на практика добива и първите си впечатления от страната ни. От 2007 г. в отговорностите му, свързани с подпомагане на продажбите, са всички дилърски и собствени компании на Volvo Trucks в Европа, Азия и Средния Изток.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ