Търсят специалист за 6000 лв. месечно

Търсят специалист за 6000 лв. месечно

Търсят специалист за 6000 лв. месечно

Бюрото по труда предлага работа срещу близо 6000 лв. месечно. Щедрото възнаграждение се предлага от Бюрото по труда в София за програмисти, предаде bTV. 

Търси се и строителен инженер, който да надзирава дейностите по „Южен поток” - срещу 4000 лв.

У нас има недостиг на квалифицирани кадри и това важи в пълна сила за IT сектора, смятат специалистите. Затова и заплатите в бранша показват тенденцията да бъдат по-високи от средното за висококвалифицирани специалисти. 

Ако решите да кандидатствате по обявата за работа със заплата от 6000 лв., освен че трябва да сте висшист със специалност електроника, трябва да владеете английски и руски език и да имате професионален опит между 2 и 5 години.

Заплата от 6 000 лв. за програмист не учудва агенциите за подбор на персонал, тъй като има огромен глад за такива специалисти.

Обявата е пусната в бюрото по труда в „Младост” 4. Предлага се безсрочен трудов договор и 8-часов работен ден.

В електронната трудова борса фигурират и други интересни и примамливи предложения от работодатели.

Така например се търси строителен инженер, който да надзирава строителните дейности по „Южен поток”. Предлага се заплата от 4000 лв.

„Ако действително има недостиг на такъв тип кадри или те работят при други работодатели и трудно могат да бъдат привлечени, една такава заплата е съвсем нормално да бъде предложена, за да се намерят кадри бързо", обясни Надя Василева, представител на агенция за подбор на персонал.

Проучване показва, че 44% от работодателите у нас изпитват трудности да намерят подходящите кадри - проблем, който ще се задълбочава, според експертите, а с това и предлаганите начални заплати, особено за квалифицирани работници, ще стават все по-високи.

Балансът между търсене и предлагане обаче е изключително неравен. Електронната трудова борса набира около 4500 работници. За сравнение, търсещите работа в страната са малко над 340 000 души.

Масово работодателите са обявили заплати от 400-500-600 лв., но има и изключения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ