Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бостън оглави класация на най-добрите дестинации за намиране на работа

234

Бостън. Снимка: Shutterstock

Най-добрият град за намиране на работа в света е Бостън в САЩ. Това посочва класация на германската компания Мовинга (Movinga), изработена на базата на данни от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). 

Анализът се фокусира върху три ключови области - икономическото здраве на стартъпите и установения бизнес, общия стандарт на живот на населението, включително наличните доходи и условията на здравеопазването, и включването на младите хора - жени и мъже, както и на новодошлите, в трудовата сила. 

По този начин е изработен индекс на 100-те градове в света с най-добри условия за намиране на работа и живот. Първото място е заето от Бостън като града, получил най-висока оценка. 

Ето как изглеждат най-високите места в класацията, цитирани от Business Insider. 

17. Вашингтон, САЩ. Градът има висока оценка по отношение на свободата на жените и законодателството - 8.84 от 10, което значи, че предоставя добро равнище на възможности за жените.

=16. Стокхолм, Швеция. Той има най-висок резултат по отношение на разликата в заплащането за жени и мъже - 9.45 от 10. Тоест, възнагражденията на двата пола за една и съща работа там са сравнително еднакви и равни. 

=16. Сан Франсиско, САЩ има оценка 9.70 от 10 за състоянието на новите стартиращи фирми, включително има високо равнище на работни възможности за младите хора. 

=16. Сидни, Австралия има резултат 8.83 от 10 за равнището на заетост на новодошлите и чужденците. Сидни получава най-добрия резултат за категорията имиграция от всички градове. 

15. Дюселдорф, Германия. С 8.67 от 10 той се отличава по отношение на младежката заетост. Предлага големи работни възможности за младите хора. 

14. Хановер, Германия, получава оценка от 8.92 за младежката заетост, показвайки добро равнище на възможности за младите. 

13. Сиатъл, САЩ, се отличава с добри условия за работа за жените и добро законодателство. 

12. Берлин, Германия. С резултат 10 от 10 той е най-доброто място за регистриране на нов бизнес. Берлин се класира най-високо по отношение на икономическата сила

=11. Ню Йорк, САЩ. "Голямата ябълка" има резултат 9.80 от 10 за новите стартъпи, което предполага добро равнище на възможности за младите хора. 

=11. Сан Диего, САЩ. Има 8.84 от 10 за свободата на жените и закондателството.

10. Кьолн, Германия, с 8.67 от 10 за младежката заетост.

9. Единбург, Великобритания, с 9.73 от 10 заради достъпните здравни разходи, с което се покачва и качеството на живота.   

8. Франкфурт, Германия. Има 8.65 от 10 за здравните разходи. 

7. Осло, Норвегия. Там също е регистрирано високо равнище на възможности за реализация на жените на трудовия пазар и по-малка разлика в заплащането между половете. 

6. Сингапур има най-добър резултат във връзка с качеството на живот. 

=5. Лондон, Великобритания, с оценка 10 от 10 за възможностите за работа за младите хора. 

=5. Щутгарт, Германия, с 9.16 от 10 за младежката заетост.

4. Хамбург, Германия, с 8.77 от 10 за здравни разходи. 

3. Калгари, Канада, с 9.22 за свободата на жените при реализацията им на пазара на труда и законодателството. 

2. Мюнхен, Германия. Той се класира най-високо по показателя икономическа сила и с 9.07 от 10 за общото равнище на заетост. 

1. Бостън, САЩ, има най-висок общ резултат по индекса - 10 от 10 в категорията за качество на живот при налични възможности за приходи. 

още от Job Мениджър
23
Петък
Август