нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Десето юбилейно издание на Дни на кариерата в УНСС отново среща бизнеса и младите хора

Младежките кариерни форуми са мястото, от което започва професионалният старт на много млади хора. Компаниите често търсят студенти и млади специалисти, които да се присъединят към екипите им като стажанти или служители. Младите хора също имат нужда да се срещнат с бизнеса лично това е причината тези събития да са толкова посещавани.

Форумът Дни на кариерата“ в секторите икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти има за цел да срещне на едно място студенти и млади специалисти с водещи български и международни компании, които търсят служители с умения в изброените сектори. През 2019 събитието ще се проведе на 28 ноември във фоайето на Университета за национално и световно стопанство.

Основната полза, заради които компаниите-участници се увеличават всяка година, е възможността конкретната компания да представи възможностите за стаж или постоянна работа пред талантливи потенциални служители. Голяма част от посетителите оставят свои автобиографии при представителите на участващите компании, помагайки да обогатят базата си от данни с ценни кандидатури. Участието в кариерни форуми е възможност за компаниите да разкажат на младите хора за себе си, своите ценности и традиции, което е чудесен начин за развитие на работодателската марка. Така всяка фирма може да се открои като предпочитан работодател сред множеството от организации на пазара на труда. Другата съществена полза за работодателите е свързана с това всеки един от тях да се запознае с конкуренцията в сектора и да определи къде стои той на пазара на труда като компания. Не на последно място, за всяка една компания ресурсите (време, парични средства), са много важен фактор. Целият процес по подбор е бавен, трудоемък и често чрез него специалистите по подбор не успяват да открият правилните служители за нуждите и целите на компанията. Участието на кариерни изложение пести време и финансов ресурс на компаниите. Възможността за един ден да се срещнат с над 1000 потенциални кандидати е уникална за този тип канал за подбор. Крайният ефект обичайно е: повече и по-подходящи назначени служители при по-ниска себестойност.

Събитието в УНСС се наложи в календара с кариерни събития в страната и за своите 9 години срещна стотици компании с техните нови служители. За 10-тото юбилейно издание JobTiger отново залага на работещата формула да събере най-разпознаваемите компании и най-активните посетители.

Регистрациите за компании все още са отворени. Възползвайте се от още по-ниска цена за ранно записване до 31 август!

Събитието се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев.

Повече информация за събитието и регистрацията за участие бихте могли да получите от екипа на JobTiger: events@jobtiger.bg или на телефон: 02 49 180 13/ 22.

 

още от Job Мениджър