Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

ДСК най-желаният от българските студенти работодател

Снимка: Мениджър Нюз

Банка ДСК е най-желаният от студентите в България работодател за 2019 г. Това показва проучване Graduate Survey, което се провежда от ToTheTop Agency за трета поредна година. В тазгодишната класация Банка ДСК се придвижи от 3-то място през 2018 г. до върха на класацията.

В Graduate Survey 2019 са се включили 8 241 учещи в 51 университета в България, като за първа година в проучването участват и студенти в университети зад граница. Информацията, която респондентите са попълнили в анкетата, е достъпна като индивидуален анализ за всяка компания, която прояви интерес.

Студентите определят имиджа на работодателите, попълвайки анкета от над 50 въпроса, обхващащи емоционални и функционални характеристики на компаниите. За поредна година мястото, на което най-талантливите студенти от България и българи в чужбина искат да започнат своята кариера, се определя не толкова от заплатата, а от фактори като „силно лидерство на мениджърите“, „ясно структурирана стажантска програма“, „силна визия за бъдещето“, „лидер в сектора си“ и „добри перспективи за бъдещо развитие“.

още от Job Мениджър
09
Понеделник
Декември