Затвори

Нестле и партньори набелязаха ключовите активности в "Алианс за младежта" до края на годината

Изпълнителният директор на Нестле България, Емануел Артур откри годишната работна среща

Ключовите съвместни активности и приоритетите в подкрепа на младежката заетост и кариерното развитие на младите хора в страната до края на годината бяха набелязани на годишна работна среща на "Алианс за младежта", която се проведе в специалната обучителна зала във фабриката на Нестле България в София. Освен представители на висшия мениджмънт на Нестле България в работната среща участваха и представители на Andrea, A-team, Vivakom, GoodMills, DASF, DS Smith, Job Tiger, Junior Achievement, МЕТRО, Nielsen, Publicis Groupe, Teach for Bulgaria, Telenor, Chaika, CEZ, Chep, Yuri Gagarin.

Срещата откри изпълнителният директор на Нестле България, Емануел Артур, който благодари от името на компанията на всички партньори за активното сътрудничество в рамките на „Алианс за младежта“ в България за последните повече от 2 години и ги поздрави за изключителните резултати.

Към благодарностите се присъедини и Пол Киорцис, Регионален директор за Югоизточна Европа и изпълнителен директор за Нестле Гърция. Г-н Кьорцис се фокусира върху корпоративната социална отговорност на Нестле и останалите компании-партньори в „Алианс за младежта“. Той подчерта важността на инициативата, която помага на младите хора да изградят личностни и професионални умения и да натрупат опит, който ще им е необходим, за да успеят в тяхната бъдеща кариера.

До момента в Алианса участие са заявили повече от 200 компании на европейско ниво, които заедно и по отделно организират практикантски и стажанстки програми, курсове и обучения, както и дават работни места на млади хора от европейски държави. В рамките на две години са предоставени 32 000 възможности за работа и обучение в Европа. През ноември миналата година Алиансът обяви, че ще предостави близо 230 000 нови възможности хора до 29 годишна възраст в Европа, Среден Изток и Северна Африка в периода между 2017 и 2020 година.

Аделина Костова, Мениджър Човешки ресурси и Мениджър управление на талантите на Зона ЕМЕНА, представи локалните постижения и приоритети на партньорите в „Алианс за младежта“ в България: „За периода на 2014-2016-та година заедно предоставихме над 6 500 възможности за работа и учене на младите хора. Дуалното образование е друг основен фокус в стратегията ни за младите специалисти. Заедно с CEZ и Festo, както и други компании извън Алианса, ние успешно стартирахме паралелка за дуално обучение в ПГ по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ в гр. София. Освен това, се гордеем с нашата обща Стажантска академия, организираните с участието на над 200 Нестле служители „Готовност за работа“ работилници, CV клиники и кариерни форуми.

Последвалите работни групи бяха водени от Милена Куманова, Мениджър Подбор и Управление на промяната и Димка Ненова, Мениджър Обучение и развитие в Нестле България. Милена Куманова разкри повече за ключовите приоритети на Алианса за 2017-та година и даде възможност на партньорите да дискутират и съгласуват ключовите съвместни активности до края на годината.

За Нестле България:

За последните 23 години в България Нестле се утвърди като един от най-големите стратегически инвеститори в страната, социално-отговорна компания и надежден работодател с над 1100 служители в цялата страна. Компанията има дългосрочни традиции в подкрепата и наемането на млади хора на работа и вече над 20 години развива стажантските си програми. В рамките на инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ в България над 300 младежи под 30-годишна възраст имаха възможността да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията за периода 2014-2016 г. Нестле България пое ангажимент да продължи със стажантските програми, обучения и подготовка за работа до 2020 г., като предложи възможности за работа и учене на още над 300 млади хора.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

На днешната дата
Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66922
0.599082
CNY
10
2.50928
3.98521
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23286
0.447856
RUB
100
2.74056
36.4889
USD
1
1.58894
0.62935