Затвори

TELUS предлага по над 5000 лв. на българи да се върнат и работят тук

Трима от служителите на TELUS разказаха, че са щастливи, че са се върнали в България. Снимка: компанията. 

„Мога там. Искам тук“. Така се казва нова инициатива на най-големия работодател в аутсорсинг индустрията у нас TELUS International Europe, която има за цел да върне 150 способни и талантливи българи да живеят и работят в България в рамките на една година.

С инициативата от компанията предлагат специални условия на хората, владеещи чужди езици и живеещи в чужбина, ако се върнат в страната ни, стана ясно днес на събитие с представяне на програмата в столичния Гранд Хотел София.

TELUS им предлага да започнат работа в нея, със специален пакет за релокация, който включва сумата от 5000 лв., самолетен билет до България, съдействие от екипа на TELUS при установяване в София или Пловдив, където се намират офисите й, съдействие за документацията за преместване и постъпване на работа, както и за търсенето на квартира. Включено е едномесечно настаняване в хотел, при нужда.

За да участват, кандидатите е необходимо да са пребивавали в чужбина в последната 1 година, да владеят свободно английски и още един западен чужд език на отлично ниво.

По принцип всеки от служителите на компанията може да се възползва от допълнителни обучения, в рамките на глобалната вътрешна програма за обучения в TELUS.

Подаването на документи е в три стъпки, на сайта www.iskamstelus.com  

Обявяването на инициативата беше предшествано и от нестандартна кампания в края на миналата седмица на летище София, отново организирана от TELUS, в която бяха приканвани млади пътуващи българи да споделят защо биха се върнали в родината си. Само за няколко часа, в кампанията се включиха над 450 души, които записаха на специални табла  защо са избрали да живеят и работят в чужбина и какво би ги накарало да се върнат в България и да градят кариера тук.

Някои от най-популярните мотиви за заминаване се оказаха желанието за по-добра професионална реализация, по-добри условия на живот, по-качествено образование. При отговорите на въпроса „Защо бих се върнал в България“ най-често хората споделяха, че това са близките и семейството, приятелите, природата. Не липсваха и емоционални отговори като „Обичам България!“ и „Не мога без родината си, тя е прекрасна!“, „Това е моят дом“.

„Ние искаме да им дадем на българите именно това, което им липсва у нас – международна кариера и възможности за развитие в България. Осъзнаваме, че това решение не е лесно и хората, които биха го взели имат нужда от подкрепа. Поради тази причина решихме да стартираме програма, с целенасочени мерки в подкрепа на връщането на българи от чужбина.“, сподели Ксавие Марсенак, Президент на TELUS International Europe и Мениджър на годината 2016. „Сигурни сме, че всеки от  нас има приятели и роднини в чужбина – разкажете им за нашите условия, поканете ги да се върнат вкъщи като кандидатстват на www.iskamstelus.com и нека заедно докажем, че мечтаната кариера може да се случи  в България! “, добави той.

Той беше и първият записал и изпратил видеопослание до свои близки в чужбина чрез специално подготвена за кампанията инсталация. Всички желаещи да се възползват от нея ще могат да го направят в два поредни уикенда, на 1 и 2. юли и на 8 и 9.юли над метростанция Сердика в столицата. Тогава всеки желаещ ще може да отправи своето лично послание към близките и приятелите си в чужбина да се върнат в България и да започнат своята мечтана кариера у дома с TELUS International Europe.

 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово на Schneider Electric

Снимка: Юлиян Донов

Теофил Петров е изпълнителен директор на Green Life Development. Част е от екипа от 2007 г., като преди това заема позицията финансов директор. Има дългогодишен опит като старши финансов експерт, финансов мениджър и финансов директор в български холдинги в сферата на производството, търговията и енергетиката.

Снимка: Юлиан Донов

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.02.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.02.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69527
0.589877
CNY
10
2.49819
4.0029
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.2183
0.450796
RUB
100
2.79776
35.7429
USD
1
1.58495
0.630935