Британски селски пъб стана най-добър ресторант в света

Британски селски пъб стана най-добър ресторант в света

Британски селски пъб стана най-добър ресторант в света

Британски селски пъб стана най-добрият ресторант в света по версията на платформата за пътешественици TripAdvisor. Победителят е определен с милиони отзиви от цял свят на сайта през годината. 

Британски ресторант оглавява класацията за пръв път от началото й през 2012 г.

Пъбът Black Swan (Черният лебед) е семеен ресторант в центъра на Олстед, Северен Йоркшир, и вече има една звезда на Мишлен и четири престижни награди AA Rosette.

Негови собственици са шеф-готвачът Томи Банкс, който преди четири години стана най-младият британец със звезда Мишлен, и брат му Джеймс.

Ресторантът Le Manoir на един от най-известните британски готвачи, Реймънд Блан, в Оксфоршир зае второто място.

През последните две години титлата за най-добър ресторант принадлежеше на Martín Berasategui в Испания.

TripAdvisor пояснява, че неговата награда е различна от другите, тъй като се присъжда според мненията на посетителите, а не на тясна група съдии.

Ето и целия рейтинг на ресторантите на TripAdvisor:

1. Black Swan, Олдстед, Великобритания
2. Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons, Грейт Милтън, Великобритания
3. Maison Lameloise, Шани, Франция
4. L'Auberge de l'Ill, Илаюзерн, Франция
5. Martin Berasategui, Ласарте, Испания
6. Daniel, Ню Йорк, САЩ
7. La Colombe, Констанция, ЮАР
8. David's Kitchen, Чианг Май, Тайланд
9. Maido, Лима, Перу
10. El Celler de Can Roca, Жирона, Испания

Наградите, впрочем, не винаги радват майстор-готвачите. Преди три седмици един от най-известните френски готвачи поиска да извадят ресторанта му списъка на Мишлен. 46-годишният Сетастиен Бра обясни, че иска да готви прекрасна храна, без непрекъснат ажиотаж и тревога, че анонимните съдии на Мишлен ще дойдат всеки момент. Бра управлява Le Suquet, който има 3 звезди Мишлен.

Шеф-готвач Хулио Биоска от испанския Casa Julio също се отказа от звездите си в кулинарния пътеводител Мишлен през 2014 – заради твърде големия натиск по думите му. „Свободата вместо рейтингите“ предпочете и трети известен готвач, белгиецът Фредерик Дуг.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ