Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-скъпите течности на света

139

Снимка: Shutterstock

Знаете ли, че съществуват течности, които са по-скъпи дори от златото? Ето кои са те:

15. Коректор за химикал - 150 долараза галон*. Да, същият, с който коригирате писмените грешки на листове хартия. Днес този елемент е мултуфункционален. Ползва се за приготвяне на смеси, добавя му се брокат и се употребява в творчески проекти.

14. Пеницилин – 226 долара за галон. Помага в битката с множество инфекции.

13. Масло от пачули – 605 долара за галон. Това доста скъпо етерично масло се изработва от пресни или изсушени листа от растението Погостемон. Крайният продукт има антисептични свойства, помага срещу температура, гъбични инфекции и дори камъни в бъбреците. Ароматът се бори с лошия мирис на тялото.

12. Човешка кръв – 1330 долара за галон. Защо е толкова скъпа? Все пак доста хора даряват всеки ден. Отговорът е много прост - обработката и съхраняването на кръв е скъп процес.

11. GHB (гама хидроксимаслена киселина) – 2210 долара за галон. Помага при лечението на състояния от типа на нарколепсия, безсъние, катаплексия и алкохолизъм. Получава се от вино, цитруси и ферментация на говеждо месо и продажбата ѝ е забранена в редица страни.

10. Лак за нокти – 2200 долара за галон. Това е цената на Essie – компанията, която произвежда най-добрите, устойчиви и ярки полиращи продукти на света. Има и други, които са много по-скъпи от нея.

още от Класации
19
Събота
Януари