Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Всички качества, които правят един град наистина забележителен. А тук са цели 15!

Какво прави един град наистина велик? Архитектурата, характерните ресторанти, богатата гама от културни забележителности и интересните магазини са задължителни. Колоритният живот на улицата, гостоприемството и хармоничните отношения с природата са също толкова важни, пише туристическият сайт T+L. Местата, които съставляват списъка с най-добрите градове в света на T + L, притежават всички тези качества.

Всяка година за целта на изследването редакторите на туристическия сайт молят своите читателите да споделят своите мнения за най-добрите градове, острови, круизни кораби, минерални извори, авиокомпании и т.н. Да ги оценят по техните забележителности, култура, кухня, приятелско отношение, пазаруване и цялостно впечатление.

За изминалата година по тези показатели Мексико излиза в челните позиции. За втора поредна година Сан Мигел де Аленде, колониален оазис в централните планини на страната, е на първо място, след като за първи път в 23-годишната история на селекцията се появява в списъка през 2017 г. Междувременно Оахака се изкачи на второ място, а Мексико Сити се завърна в топ 15. “Мексико Сити е красив, споделя читател на изданието. „Въпреки че е пренаселено и трафикът понякога е предизвикателство, културата и историята надделяват над всякакви неудобства. Храната е изключителна и наистина си заслужава".

Индия и Югоизточна Азия продължават да омагьосват пътешествениците, които посочват за фаворити романтичния индийски град Удайпур, духовния център на Бали Убуд и спокойния, съставен от храмове град в планините на Тайланд - Чианг Май. „Чианг Май е чудесен град за посещение, ако търсите по-спокойна атмосфера, но и достатъчно голям, за да имате възможност да посещавате магазини и ресторанти”, казва друг от читателите на Т + L. "Посетихме светилище на слонове извън града, което е нещо, което винаги съм искал да направя."

Разбира се, някои градове никога не излизат от мода. Флоренция, Рим, Киото и Чарлстън (единственият град в Съединените щати, който влиза в първите 15) са сред най-добрите световни градове, които с години устояват позициите си.

Вижте пълния списък с прекрасни градове, съперничащи си по красота и гостоприемство, в колоритната фотогалерия, която подбрахме за вас.

още по темата
още от Класации