Затвори

На финала винаги с ослепителна усмивка

ЕЛЕНА СПИРИНА е управител на компанията за корпоративни събития Party Management. Кариерата й стартира в ПОК "Доверие", продължава в ПОК "Съгласие" и "Овергаз". Има опит в обучения и управление на екипи до 20 души. В Пощенска банка е част от екипа 8 години като супервайзър продажби и мениджър "Търговски маркетинг". Магистър по бизнес администрация към БАН, завършила международен туризъм в УНСС, преминала редица обучения, включително "PR и управление на репутация" към Лондонското училище по PR (LSPR). Член на Българското дружество за връзки с обществеността.

Снимка: Юлиян Донов

Опитният организатор събития умее да комбинира детайли и да създава емоции, споделя Елена Спирина, управител в специализираната в организиране на събития компания Party Management

- Госпожо Спирина, за 19 години на пазара колко и какви събития сте организирали?

- Опитът ми със събития стартира още преди 1999 г., а за последните 11 години Party Management има над 765 реализирани проекта. Събития от откривания на фабрики и сгради, коледни партита за клиенти като "Загорка", Tesy, Playtech, BNP Paribas, "Eврохолд", годишнини на фирми като Ceiba, Eltrak, Piraeus Bank, до тиймбилдинг програми за клиенти като Aurubis, SG Expressbank, Billa, Microsoft, IBM, Proxiad, Luxoft, KPMG, SAC, Coca-Cola, Cargill. Най-големият ни тиймбилдинг беше за Technopolis за общо 1480 души, коледно парти за IMI в "Арена Ботевград" с 2500 души. А от публичните културни събития са ни присърце "Шалом, София" с 9000 посетители и изисканият градски пикник White Dinner ("Бяла вечеря"). Реализираме и цялостни стратегии като модерна пиар агенция.

- Коя е формулата зад запомнящите се събития?

- D2B2E - Dialogue (диалог). Ако клиентът е отворен за дискусия и срещи, заедно с нас става екип. Получава се добър брейнсторминг на идеи. Details (детайли). Това, че конкурентите копират наши детайли и цели концепции, говори, че създаваме интересни събития и играем с детайлите, стимулира ни да сме креативни. Braveness (смелост). Доверието към агенцията и нейния полет на фантазията. Клиентите често искат нещо различно, но залагат на класика. Трябва да грабнеш гостите. Когато работиш с агенция, получаваш свеж поглед отвън и смелост. Трябват иновации - да налагаш трендове или да имаш отворени сетива за новостите и да ги имплементираш смело. Ползваме технологични приложения, информираме се за нови услуги на международно ниво. Стремим се да създаваме партньорства и се борим с нелоялната конкуренция.

Ивент мениджмънт. Сега това е модерно. Знаете ли, че това е една от 6-те професии с най-много стрес на работното място наред с лекарите и полицаите - странно, нали? Свръхкомуникация с 3 презареждания на телефона за деня, десетки проблеми, стотици километри шофиране, а на финала трябва да си с ослепителна усмивка.

И разбира се, адекватен Budget (бюджет). Опитният организатор умее да комбинира.

Emotions (емоции). Създаваме емоции с детайли, ясни послания, игри със сетивата - светлини, образи, аромати, звук, дори допир и полъх, настроение с усмивки.

Етикети
Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йордан Узунов е директор производствена дирекция в СТЕМО. Магистър по компютърни системи и технологии от Техническия университет - Варна. Сертифициран ИT одитор от международната неправителствена организация ISACA - Асоциация за одит и контрол на информационни системи.

Милена Драгийска е главен изпълнителен директор на "Лидл България"

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.07.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 20.07.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68128
0.594785
CNY
10
2.46917
4.04994
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.18663
0.457325
RUB
100
2.64111
37.8629
USD
1
1.67595
0.596677