3D мапинг шоу за Деня на Европа тази вечер в София

3D мапинг шоу за Деня на Европа тази вечер в София

3D мапинг шоу за Деня на Европа тази вечер в София

Най-голямото досега 3D мапинг шоу в България ще бъде излъчено днес в София по повод Деня на Европа, 9-ти май. 

Спектакълът ще разкаже за европейското културно наследство. Озаглавен е „Днешният ден“, съобщават от Информационното бюро на ЕП в България. Той ще бъде прожектиран от 21.30 часа върху фасадата на Министерския съвет в София. 

Организатори са Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, а официални партньори – Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Столичната община.

За втора поредна година жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на светлинно 3D мапинг шоу. През 2018 г. спектакълът се мести на ново, по-внушително място – сградата на Министерския съвет в София. С прожекцията под наслов „Днешният ден“, която е посветена на Европейската година на културното наследство, също така ще отбележим първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Достъпът е свободен.

Специалното събитие е разработено съвместно с българското студио mp-studio.eu, носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света. За да могат всички желаещи да станат част от празника, филмът ще бъде излъчен 4 пъти.

Шоуто ще може да бъде гледано на живо от 21.30 ч. на 9 май и на интернет страницата на Европейския парламент в България, както и във Facebook чрез Facebook Live.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ